Jednoduchý recept

Mušle na víně se smetanou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 57193

Ingredience

1 ks Bobkový list
2000 g Mušle slávky
100 g Máslo čerstvé
2 g Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
12 g Sůl
40 g Tymián čerstvý
200 ml Víno bílé
120 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 408 kcal
Kilojoule 1 708kJ
4% Sacharidy 15 g
30% Tuky 22 g
65% Sodík 1 g
55% Bílkoviny 31 g

Mušle na víně se smetanou postup přípravy receptu:

1

Šalotky oloupeme, nakrájíme nadrobno, lístky tymiánu a petrželku posekáme najemno. V pánvi rozehřejeme polovinu másla, přisypeme šalotky a osmahneme. Přidáme petrželku, tymián, bobkový list, mušle, opepříme, podlijeme bílým vínem a podusíme několik minut, až se mušle otevřou.

2

Ty, které se neotevřou, vyhodíme. Mušle vyjmeme a rozdělíme na talíře. Do pánve přimícháme zbytek másla, zjemníme smetanou, provaříme, podle chuti osolíme a vzniklou omáčkou přelijeme mušle na talířích.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept