Mušle na víně se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mušle na víně se smetanou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 57193 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
100 g | Máslo čerstvé |
2000 g | Mušle slávky |
2 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
120 g | Šalotka |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
12 g | Sůl |
40 g | Tymián čerstvý |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 105,6mg |
Draslík | 952,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,8mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Mušle slávky, Šalotka, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mušle na víně se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Šalotky oloupeme, nakrájíme nadrobno, lístky tymiánu a petrželku posekáme najemno. V pánvi rozehřejeme polovinu másla, přisypeme šalotky a osmahneme. Přidáme petrželku, tymián, bobkový list, mušle, opepříme, podlijeme bílým vínem a podusíme několik minut, až se mušle otevřou. |
2 | Ty, které se neotevřou, vyhodíme. Mušle vyjmeme a rozdělíme na talíře. Do pánve přimícháme zbytek másla, zjemníme smetanou, provaříme, podle chuti osolíme a vzniklou omáčkou přelijeme mušle na talířích. |