Kaštanová polévka mléčná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kaštanová polévka mléčná
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57194 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
700 ml | Hovězí vývar základní |
500 g | Kaštany jedlé |
40 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
1 g | Pepř černý mletý |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
8 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 65,8mg |
Draslík | 720,3mg |
Vláknina | 132,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Kaštany jedlé, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kaštanová polévka mléčná postup přípravy receptu:
1 | Jedlé kaštany vložíme na plech do silně vyhřáté trouby a necháme pár minut péct, až začnou praskat. Kaštany vyjmeme, oloupeme, vsypeme do hrnce, zalijeme silným vývarem a vaříme 1 hodinu. Slijeme polovinu vývaru a zbytek rozmixujeme. Přilijeme mléko, osolíme, opepříme a vaříme aspoň 20 minut. |
2 | Mimo oheň přimícháme smetanu, máslo, rozlijeme do misek a podáváme. |