Pečená jablka s calvadosem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená jablka s calvadosem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57196 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
80 ml | Calvados |
60 g | Cukr moučkový |
800 g | Jablka |
120 g | Máslo čerstvé |
60 g | Sirup pomerančový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 36,0mg |
Draslík | 214,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Jablka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Calvados, Máslo čerstvé, Sirup pomerančový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená jablka s calvadosem postup přípravy receptu:
1 | Celá jablka oloupeme, opatrně vydlabeme jadřince tak, abychom jablka neporušili a zůstala vcelku. Smícháme máslo, cukr, calvados a touto směsí jablka naplníme. |
2 | Vyskládáme na plech potažený papírem na pečení, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 20 minut. |
3 | Jablka upravíme na talířky, pokapeme sirupem a podáváme horká. |