Recept

Rizoto s rajčaty a klobásou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 57197
Kategorie: Rizota

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
120 g Hrášek mražený
200 g Klobása Chorizo
1 kávová lžička Kurkuma
40 ml Olej rostlinný
1 ks Paprika červená
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
200 g Rýže dlouhozrnná
1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
0,5 kávová lžička Sůl
300 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 649 kcal
Kilojoule 2 717kJ
16% Sacharidy 57 g
42% Tuky 31 g
31% Sodík 627 mg
35% Bílkoviny 20 g

Rizoto s rajčaty a klobásou postup přípravy receptu:

1

Česnek a cibuli nakrájíme nadrobno, papriku očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, klobásu rozpůlíme a nakrájíme na plátky, šalvějové lístky nakrájíme na proužky.

2

Na oleji osmažíme cibuli s česnekem a klobásou. Po chvíli přidáme papriku, rýži, kurkumu a asi 2 minuty za stálého míchání smažíme. Poté směs zalijeme horkým vývarem, přidáme rajčata i s nálevem, sůl, pepř a na mírném plameni dusíme.

3

Po 10 minutách vmícháme šalvěj, hrášek a dusíme, dokud se nevsákne většina tekutiny. Rýže ale nesmí být suchá.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept