Pečený fenykl se sušenými rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený fenykl se sušenými rajčaty
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 57198 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
Příprava | |
---|---|
2 polévková lžíce | Olej olivový |
Zelenina | |
2 polévková lžíce | Celer - nať |
2 ks | Fenykl sladký - hlíza |
2 kávová lžička | Oregano sušené |
200 ml | Pyré rajčatové |
100 g | Rajčata sušená sterilovaná |
50 g | Sýr Parmezán |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 8,5mg |
Draslík | 855,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Oregano sušené, Rajčata sušená sterilovaná, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Celer - nať, Fenykl sladký - hlíza, Pyré rajčatové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený fenykl se sušenými rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Příprava: Zapékací mísu vytřeme 2 lžícemi olivového oleje, troubu připravíme k předehřátí na 190°C. |
2 | Zelenina: Fenykl kuchyňsky očistíme a rozčtvrtíme. Celerovou nať propláchneme pod tekoucí vodou, necháme na sítku okapat a nasekáme nadrobno. Rajčatvé pyré ochutíme sušeným oregánem. Nakrájenou zeleninu vložíme do vroucí vody a vaříme doměkka asi 10 minut. Měkkou vařenou zeleninu vybereme z hrnce děrovanou lopatkou a necháme ji chvilku rozloženou na ubrousku, abychom z ní vysáli vodu. |
3 | Potom okapané kousky zeleniny vyrovnáme do zapékací nádoby, kterou jsme vytřeli tukem. Na vařený fenykl s celerem rozložíme sušená rajčata, rozetřeme ochucené rajčatové pyré a vše zasypeme strouhaným parmezánem. |
4 | Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut. Tento pokrm můžeme servírovat horký, ihned po upečení, nebo studený, jako přílohu nebo jako předkrm. |