Polévka z plodů moře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z plodů moře
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57201 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
80 g | Hřebenatka |
100 g | Krevety tygří - loupané |
80 g | Mušle slávky |
100 g | Olihně |
20 ml | Omáčka sojová světlá |
1 g | Pepř černý mletý |
25 g | Solamyl |
5 g | Sůl |
200 g | Sýr sójový - Tofu |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
800 ml | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 96,7mg |
Draslík | 209,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hřebenatka, Mušle slávky, Olihně, Sůl, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Omáčka sojová světlá, Pepř černý mletý, Solamyl, Sýr sójový - Tofu, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z plodů moře postup přípravy receptu:
1 | Krevety, olihně, maso z mušlí, hřebenatek nakrájíme na malé kousky, obalíme v solamylu a rozkvedlaném bílku. Do hrnce nalijeme vývar, osolíme, opepříme, přilijeme sojovou omáčku, přisypeme rozdrobené tofu a povaříme. |
2 | Přisypeme plody moře, krátce povaříme a odstavíme. |
3 | Polévku nalijeme do misek a podáváme. |