Grilovaný tuňák s paprikami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaný tuňák s paprikami
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 57203 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 ml | Balsamico ocet |
40 ml | Citronová šťáva |
40 g | Olej olivový extra panenský |
120 g | Olivy černé |
200 g | Paprika červená |
200 g | Paprika oranžová |
200 g | Paprika zelená |
200 g | Paprika žlutá |
2 g | Pepř černý mletý |
12 g | Sůl |
800 g | Tuňák obecný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 76,0mg |
Draslík | 827,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 200,4mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Citronová šťáva, Paprika červená, Paprika zelená, Paprika žlutá, Sůl, Tuňák obecný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Olivy černé, Paprika oranžová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaný tuňák s paprikami postup přípravy receptu:
1 | Filety z tuňáka pokapeme citronovou šťávou a necháme chvilku odležet. Různě barevné papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na široké proužky, olivy rozpůlíme a vypeckujeme. |
2 | Proužky paprik položíme na gril a pečeme ze všch stran, až se začnou dělat puchýřky. Papriky oloupeme, necháme vychladnout, smícháme s olivami, podle chuti osolíme, opepříme, zakápneme octem balsamico, pokapeme olejem a rozdělíme na talíře. |
3 | Filety z tuňáka osolíme, opepříme a ugrilujeme dozlatova. Přiložíme k paprikám na talířích a podáváme. |