Recept

Pečené plněné brambory slanečkem

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 57204

Ingredience

Na odmočení slanečkových filetů
1 l Voda pitná
Vařené brambory
800 g Brambory
1,5 kávová lžička Sůl
1,2 dl Voda pitná
Náplň
2 ks Cibule
8 ks Matjesy - filet
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 špetka Pepř černý mletý
80 g Slanina vepřová
2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1 ks Vaječný žloutek slepičí
Na vytření pekáčku
2 polévková lžíce Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 450 kcal
Kilojoule 1 884kJ
5% Sacharidy 17 g
42% Tuky 32 g
12% Sodík 247 mg
44% Bílkoviny 25 g

Pečené plněné brambory slanečkem postup přípravy receptu:

1

Stejně velké brambory (8 ks) omyjeme a oloupeme. Dáme je do hrnce, zalijeme 1-1,2 litru vody se solí. Vaříme je do poloměkka přibližně 10 minut. Poté je scedíme necháme vychladnout. Namočené filety ze slanečků pokud možno zbavíme kostiček a pokrájíme je na menší kousky.

2

Filety ze slanečků (matjes, hering) nakrájíme na malé kostičky. Oloupané cibule pokrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na tenké nudličky. Brambory z jedné strany seřízneme tak, aby se daly "posadit". Pomocí malé kávové lžičky brambory vydlabeme, až nám zůstane minimálně 7 mm silná "skořápka". Vydlabanou dužinu dáme do mísy a rozmačkáme ji vidličkou. V pánvi si rozehřejeme máslo, přidáme slaninu, kterou vysmažíme téměř dozlatova, přimícháme cibuli, zpěníme ji a poté přidáme kousky ze slanečků. Promícháme a vše krátce osmažíme. Celou směs dáme do mísy k vydlabaným bramborům a promícháme se žloutkem, smetanou a pepřem podle chuti.

3

Vydlabané brambory naplníme a posadíme je do pekáčku, který jsme si vytřeli 2 lžícemi másla.

4

Plněné brambory pečeme v předehřáté troubě na 220°C-240°C přibližně 15-20 minut dozlatova. Podáváme je hned horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept