Jednoduchý recept

Jehněčí maso s olivami a zeleninou

  • Turecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57205

Ingredience

15 ml Balsamico ocet
1 ks Bobkový list
200 g Cibule
600 ml Hovězí vývar základní
600 g Jehněčí plec
30 g Olej olivový
100 g Olivy černé
100 g Paprika červená
1 g Pepř černý mletý
200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
8 g Sůl
15 g Tymián čerstvý
2 stroužek Česnek
15 g Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 377 kcal
Kilojoule 1 577kJ
4% Sacharidy 16 g
26% Tuky 20 g
79% Sodík 2 g
62% Bílkoviny 35 g

Jehněčí maso s olivami a zeleninou postup přípravy receptu:

1

Maso z jehněčí plece nakrájíme na větší kousky, papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na proužky, cibuli oloupeme, nakrájíme na osminky, rajčata scedíme a trochu pokrájíme, olivy rozpůlíme a vypeckujeme, česnek prolisujeme.

2

V hlubší pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a osmahneme. Přidáme maso, orestujeme, osolíme, opepříme, podlijeme vývarem, přidáme rajčata, česnek, papriky, zakápneme octem, ochutíme bobkovým listem, posekanou šalvějí, tymiánem, a dusíme doměkka. Pár minut před koncem dušení přimícháme olivy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept