Paella s králičím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paella s králičím masem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57206 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
350 g | Cibule |
15 g | Estragon |
40 g | Feferony |
100 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
100 g | Játra drůbeží |
200 g | Králičí maso |
60 g | Olej olivový |
200 g | Paprika červená |
1 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
200 g | Rajčata |
250 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Šafrán |
20 g | Šalvěj čerstvá |
12 g | Sůl |
200 g | Vepřová plec |
300 ml | Víno bílé |
250 ml | Vývar slepičí |
15 g | Yzop |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 79g |
---|---|
Cholesterol | 64,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 365,8mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 117,8mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Estragon, Feferony, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Králičí maso, Paprika červená, Rajčata, Rýže loupaná, Šalvěj čerstvá, Sůl, Vepřová plec, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra drůbeží, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šafrán, Vývar slepičí, Yzop mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Paella s králičím masem postup přípravy receptu:
1 | Králičí a vepřové maso nakrájíme na kostky, drůbeží játra na silnější nudličky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky, rajčata na kostičky, feferonku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a lusk posekáme najemno. |
2 | Ve velké pánvi rozehřejeme olej, přisypeme králičí a vepřové maso, česnek, cibuli a osmahneme. Přidáme papriky, rajčata, feferonku a orestujeme. Přisypeme rýži, osmažíme, podlijeme vínem, promícháme, zalijeme vývarem a zvolna dusíme asi 15 minut. Osolíme, podle chuti opepříme, přimícháme játra, špetku šafránu, yzop, estragon, šalvěj a podusíme 10 minut. |
3 | Nakonec vmícháme scezený hrášek, posekanou petrželku, promícháme, prohřejeme a odstavíme. |