Jednoduchý recept

Paella s králičím masem

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 57206
Kategorie: Rýže

Ingredience

2 stroužek Česnek
350 g Cibule
15 g Estragon
40 g Feferony
100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
100 g Játra drůbeží
200 g Králičí maso
60 g Olej olivový
200 g Paprika červená
1 g Pepř černý mletý
40 g Petržel - nať
200 g Rajčata
250 g Rýže loupaná
1 špetka Šafrán
20 g Šalvěj čerstvá
12 g Sůl
200 g Vepřová plec
300 ml Víno bílé
250 ml Vývar slepičí
15 g Yzop

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 765 kcal
Kilojoule 3 202kJ
22% Sacharidy 79 g
40% Tuky 30 g
79% Sodík 2 g
59% Bílkoviny 33 g

Paella s králičím masem postup přípravy receptu:

1

Králičí a vepřové maso nakrájíme na kostky, drůbeží játra na silnější nudličky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky, rajčata na kostičky, feferonku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a lusk posekáme najemno.

2

Ve velké pánvi rozehřejeme olej, přisypeme králičí a vepřové maso, česnek, cibuli a osmahneme. Přidáme papriky, rajčata, feferonku a orestujeme. Přisypeme rýži, osmažíme, podlijeme vínem, promícháme, zalijeme vývarem a zvolna dusíme asi 15 minut. Osolíme, podle chuti opepříme, přimícháme játra, špetku šafránu, yzop, estragon, šalvěj a podusíme 10 minut.

3

Nakonec vmícháme scezený hrášek, posekanou petrželku, promícháme, prohřejeme a odstavíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept