Recept

Koláče plněné sýrem a cibulí po americku

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 57207

Ingredience

Příprava
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej stolní
Těsto
100 g Máslo čerstvé
180 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,2 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Voda pitná
Náplň
4 stroužek Česnek
4 ks Cibule
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Sůl
80 g Sýr Eidam cihla 45%

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 514 kcal
Kilojoule 2 151kJ
13% Sacharidy 46 g
43% Tuky 32 g
15% Sodík 296 mg
21% Bílkoviny 12 g

Koláče plněné sýrem a cibulí po americku postup přípravy receptu:

1

Příprava: čtyři formičky na větší košíčky vytřeme dvěma lžícemi stolního oleje, troubu připravíme k předehřátí na 220°C.

2

Na pomoučení válu odložíme dvě lžíce hladké mouky.

3

Náplň: česnek i cibuli oloupeme, cibuli a petrželovou nať rozsekáme nadrobno,(cibuli můžeme také nakrájet na tenká kolečka). Česnek utřeme, sýr nastrouháme. Česnek s cibulí orestujeme na mírném plameni, aby cibulka zesklovatěla. Do osmahlé a vychladlé zeleniny vmícháme strouhaný sýr, sekanou petrželku, zeleninovou náplň ochutíme pepřem a solí.

4

Těsto: mouku prosejeme se špetkou soli do hlubší mísy, společně se změlkým máslem a 4 lžícemi vody zpracujeme do vláčného těsta.

5

Z těsta vyválíme plát, ze kterého vykrájíme 8 kruhů, které by měly být větší (přibližně 10 cm v průměru), než dna pečicích formiček.

6

Polovinou vykrájených placek vyložíme připravené pečící formičky, naplníme je připravenou sýrovou náplní a zbývajícími kruhy těsta každou naplněnou formičku uzavřeme. Okraje spodního a vrchního těstového kruhu jemně utěsníme. Při tvarování vnitřního okraje koláčů můžeme použít i hrotu a zadního okraje kávové lžičky. Takto připravené koláče ve středu propíchneme, aby mohla unikat pára při pečení, pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 20 minut (do zlatova). Koláče můžeme servírovat horké i studené jako svačinu dětem nebo coby pohoštění návštěvám.

Poznámka

Servírujeme teplé i studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept