Koláče plněné sýrem a cibulí po americku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláče plněné sýrem a cibulí po americku
Koláče plněné sýrem a cibulí po americku
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 57207 |
Ingredience
Příprava | |
---|---|
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
Těsto | |
100 g | Máslo čerstvé |
180 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,2 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
Náplň | |
4 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
80 g | Sýr Eidam cihla 45% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 47,9mg |
Draslík | 237,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Sůl, Voda pitná, Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Sůl, Sýr Eidam cihla 45% mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláče plněné sýrem a cibulí po americku postup přípravy receptu:
1 | Příprava: čtyři formičky na větší košíčky vytřeme dvěma lžícemi stolního oleje, troubu připravíme k předehřátí na 220°C. |
2 | Na pomoučení válu odložíme dvě lžíce hladké mouky. |
3 | Náplň: česnek i cibuli oloupeme, cibuli a petrželovou nať rozsekáme nadrobno,(cibuli můžeme také nakrájet na tenká kolečka). Česnek utřeme, sýr nastrouháme. Česnek s cibulí orestujeme na mírném plameni, aby cibulka zesklovatěla. Do osmahlé a vychladlé zeleniny vmícháme strouhaný sýr, sekanou petrželku, zeleninovou náplň ochutíme pepřem a solí. |
4 | Těsto: mouku prosejeme se špetkou soli do hlubší mísy, společně se změlkým máslem a 4 lžícemi vody zpracujeme do vláčného těsta. |
5 | Z těsta vyválíme plát, ze kterého vykrájíme 8 kruhů, které by měly být větší (přibližně 10 cm v průměru), než dna pečicích formiček. |
6 | Polovinou vykrájených placek vyložíme připravené pečící formičky, naplníme je připravenou sýrovou náplní a zbývajícími kruhy těsta každou naplněnou formičku uzavřeme. Okraje spodního a vrchního těstového kruhu jemně utěsníme. Při tvarování vnitřního okraje koláčů můžeme použít i hrotu a zadního okraje kávové lžičky. Takto připravené koláče ve středu propíchneme, aby mohla unikat pára při pečení, pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 20 minut (do zlatova). Koláče můžeme servírovat horké i studené jako svačinu dětem nebo coby pohoštění návštěvám. |
Poznámka
Servírujeme teplé i studené.