Skopové maso dušené s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopové maso dušené s rajčaty
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57209 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
350 g | Cibule |
15 g | Koriandr mletý |
50 g | Máslo čerstvé |
10 g | Paprika mletá sladká |
4 g | Pepř černý mletý |
450 g | Rajčata |
800 g | Skopová plec |
10 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 633,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,8mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Koriandr mletý, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Skopová plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopové maso dušené s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Skopové maso pokrájíme na větší kousky, cibuli oloupeme, rozkrájíme nadrobno, rajčata nakrájíme na čtvrtky. |
2 | V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli a osmažíme do zlatova. Přidáme maso, osmahneme do hněda, přiložíme rajčata, sůl, pepř, mletou papriku, koriandr, zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme do měkka. |
Poznámka
Servírujeme teplé.