Fazolové karbanátky se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolové karbanátky se žampiony
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 57213 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule červená |
40 g | Cukr krupice |
400 g | Fazole červené sterilované |
1 kávová lžička | Garam masala |
2 polévková lžíce | Máta |
30 g | Mouka pšeničná celozrnná |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
40 g | Sádlo vepřové škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 475,6mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 53,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr krupice, Fazole červené sterilované, Máta, Ocet vinný, Olej rostlinný, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Garam masala, Mouka pšeničná celozrnná, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolové karbanátky se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Jednu cibuli nakrájíme na čtvrtky a odložíme, druhou cibuli rozkrájíme na plátky. Žampiony očistíme a rozpůlíme, česnek prolisujeme, mátu posekáme na jemno. Fazole scedíme a necháme okapat. |
2 | Na lžíci oleje osmažíme cibuli, přimícháme cukr a ocet. Dusíme za občasného míchání na mírném plameni. Když je cibule měkká, odstavíme ji a držíme na teple. |
3 | Rozmixujeme druhou cibuli se žampiony, přeložíme do pánve na dvě lžíce rozpáleného oleje a za stálého míchání dusíme, až se všechna tekutina vydusí. Poté vmícháme česnek, garam masala a mouku, zhruba dvě minuty za stálého míchání dusíme. Nato pánev stáhneme ze sporáku a do směsi zamícháme mátu, sůl i pepř. |
4 | Okapané fazole v míse rozdrtíme, přidáme žampionovou směs a vymícháme kompaktní hmotu, z níž tvoříme karbanátky, smažíme na sádle z obou stran do zlatova. |
5 | Karbanátky podáváme ozdobené dušenou cibulí. |
Poznámka
Servírujeme teplé.