Recept

Fazolové karbanátky se žampiony

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 57213
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 stroužek Česnek
2 ks Cibule červená
40 g Cukr krupice
400 g Fazole červené sterilované
1 kávová lžička Garam masala
2 polévková lžíce Máta
30 g Mouka pšeničná celozrnná
2 polévková lžíce Ocet vinný
3 polévková lžíce Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
40 g Sádlo vepřové škvařené
0,5 kávová lžička Sůl
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 321 kcal
Kilojoule 1 344kJ
11% Sacharidy 41 g
21% Tuky 16 g
18% Sodík 359 mg
17% Bílkoviny 9 g

Fazolové karbanátky se žampiony postup přípravy receptu:

1

Jednu cibuli nakrájíme na čtvrtky a odložíme, druhou cibuli rozkrájíme na plátky. Žampiony očistíme a rozpůlíme, česnek prolisujeme, mátu posekáme na jemno. Fazole scedíme a necháme okapat.

2

Na lžíci oleje osmažíme cibuli, přimícháme cukr a ocet. Dusíme za občasného míchání na mírném plameni. Když je cibule měkká, odstavíme ji a držíme na teple.

3

Rozmixujeme druhou cibuli se žampiony, přeložíme do pánve na dvě lžíce rozpáleného oleje a za stálého míchání dusíme, až se všechna tekutina vydusí. Poté vmícháme česnek, garam masala a mouku, zhruba dvě minuty za stálého míchání dusíme. Nato pánev stáhneme ze sporáku a do směsi zamícháme mátu, sůl i pepř.

4

Okapané fazole v míse rozdrtíme, přidáme žampionovou směs a vymícháme kompaktní hmotu, z níž tvoříme karbanátky, smažíme na sádle z obou stran do zlatova.

5

Karbanátky podáváme ozdobené dušenou cibulí.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept