Recept

Zapečené lilky s Mozzarellou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 57214
Kategorie: Zelenina

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
600 g Lilek
180 g Mozzarella
70 ml Olej rostlinný
200 ml Passata (drcená rajčata)
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
40 g Sýr Parmezán

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 374 kcal
Kilojoule 1 566kJ
3% Sacharidy 11 g
44% Tuky 33 g
27% Sodík 542 mg
28% Bílkoviny 16 g

Zapečené lilky s Mozzarellou postup přípravy receptu:

1

Očištěné lilky nakrájíme na plátky, bazalku nasekáme na jemno, Mozarellu krájíme na tenké plátky, Parmezán nastrouháme.

2

Na oleji po obou stranách smažíme lilky do zlatova. Poté je naskládáme do zapékací mísy. Střídáme vrstvu lilků, Mozarelly, rajčatové passaty, bazalky. Každou vrstvu lehce osolíme a opepříme. Povrch zasypeme Parmezánem a v troubě předehřáté na 200°C zapékáme do zlatova.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept