Zapečené lilky s Mozzarellou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené lilky s Mozzarellou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 57214 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
600 g | Lilek |
180 g | Mozzarella |
70 ml | Olej rostlinný |
200 ml | Passata (drcená rajčata) |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
40 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 42,4mg |
Draslík | 392,2mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 475,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Lilek, Mozzarella, Olej rostlinný, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Passata (drcená rajčata), Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené lilky s Mozzarellou postup přípravy receptu:
1 | Očištěné lilky nakrájíme na plátky, bazalku nasekáme na jemno, Mozarellu krájíme na tenké plátky, Parmezán nastrouháme. |
2 | Na oleji po obou stranách smažíme lilky do zlatova. Poté je naskládáme do zapékací mísy. Střídáme vrstvu lilků, Mozarelly, rajčatové passaty, bazalky. Každou vrstvu lehce osolíme a opepříme. Povrch zasypeme Parmezánem a v troubě předehřáté na 200°C zapékáme do zlatova. |
Poznámka
Servírujeme teplé.