Recept

Palačinky plněné krevetkami

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 57215
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

Vařené krevety
100 g Krevety tygří - loupané
1 polévková lžíce Sůl
2 l Voda pitná
Těsto na palačinky
2 špetka Kypřicí prášek do pečiva
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
7 dl Mléko plnotučné
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
Na smažení
0,4 dl Olej slunečnicový
Náplň
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 dl Mléko plnotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,4 polévková lžíce Olej slunečnicový
3 špetka Pepř bílý
2 ks Šalotka
1 polévková lžíce Sherry brandy
1 kávová lžička Sůl
250 g Žampiony čerstvé
Na vytření, polití a posypání palačinek
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 g Sýr Čedar

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 719 kcal
Kilojoule 3 007kJ
16% Sacharidy 57 g
56% Tuky 42 g
53% Sodík 1 g
59% Bílkoviny 33 g

Palačinky plněné krevetkami postup přípravy receptu:

1

Zmrazené malé krevety dáme do nepromokavého sáčku a vložíme přes noc do misky s ledovou (0,5 litru) vodou.

2

Připravíme těsto na palačinky: do misky prosejeme hladkou mouku s práškem do pečiva, přidáme mléko, vejce, sůl a těsto rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka. Nakonec přimícháme roztopené vlahé máslo. V pánvi rozpálíme malé množství oleje (mašlovačkou, namočenou do oleje, potřeme dno pánve). Menší naběračkou lijeme těsto do středu pánve a pohybem pánve ho rozléváme po dně. Usmažíme palačinku z každé strany do zlatova, tímto způsobem usmažíme i ostatní.

3

Polorozmrazené krevetky (pokud mají krunýř, oloupeme je) necháme úplně rozmrazit. Dobře je omyjeme pod tekoucí vodou.

4

Do hrnce nalijeme 1,5 litru vody, přidáme lžíci soli a vodu přivedeme k varu. Malé i střední krevetky budeme vařit asi 3 - 4 minuty. Vyloupané krevetky budou masitě bílé a neprůhledné. Jednu rozkrojíme a zkontrolujeme, zda jsou uvařené. Vyjmeme je sítem, necháme okapat a odložíme do mísy.

5

Šalotku pokrájíme nadrobno, očištěné a omyté žampióny nakrájíme na tenké plátky. Tvrdý sýr nastrouháme na jemno. Ve druhé pánvi rozehřejeme máslo s olejem, na něm zpěníme šalotku, žampióny a osmažíme je do zlatova. Poté poprášíme moukou, promícháme a ještě krátce osmažíme. Postupně (za stálého míchání) přiléváme plnotučné mléko, pomalu vaříme asi 10 minut. Dochutíme solí, pepřem, lžicí Sherry brandy, poté přidáme krevetky a krátce prohřejeme. Náplň rozdělíme na palačinky. Svineme je a poskládáme do zapékací mísy, kterou jsme vytřeli dvěma lžícemi másla. Pokapeme rozpuštěným máslem (2 lžíce), posypeme sýrem a dáme do předehřáté trouby zapéct. Pečeme přibližně 15 - 20 minut při 220°C. Palačinky podáváme teplé.

Poznámka

Nejlepší přílohou k plněným palačinkám je rajčatový nebo okurkový salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept