Palačinky plněné krevetkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Palačinky plněné krevetkami
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 57215 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
Vařené krevety | |
---|---|
100 g | Krevety tygří - loupané |
1 polévková lžíce | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Těsto na palačinky | |
2 špetka | Kypřicí prášek do pečiva |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
7 dl | Mléko plnotučné |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Na smažení | |
0,4 dl | Olej slunečnicový |
Náplň | |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 dl | Mléko plnotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
3 špetka | Pepř bílý |
2 ks | Šalotka |
1 polévková lžíce | Sherry brandy |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Žampiony čerstvé |
Na vytření, polití a posypání palačinek | |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 g | Sýr Čedar |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 287,8mg |
Draslík | 581,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Vejce slepičí, Olej slunečnicový, Olej slunečnicový, Pepř bílý, Šalotka, Sůl, Žampiony čerstvé, Sýr Čedar mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Sherry brandy, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Palačinky plněné krevetkami postup přípravy receptu:
1 | Zmrazené malé krevety dáme do nepromokavého sáčku a vložíme přes noc do misky s ledovou (0,5 litru) vodou. |
2 | Připravíme těsto na palačinky: do misky prosejeme hladkou mouku s práškem do pečiva, přidáme mléko, vejce, sůl a těsto rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka. Nakonec přimícháme roztopené vlahé máslo. V pánvi rozpálíme malé množství oleje (mašlovačkou, namočenou do oleje, potřeme dno pánve). Menší naběračkou lijeme těsto do středu pánve a pohybem pánve ho rozléváme po dně. Usmažíme palačinku z každé strany do zlatova, tímto způsobem usmažíme i ostatní. |
3 | Polorozmrazené krevetky (pokud mají krunýř, oloupeme je) necháme úplně rozmrazit. Dobře je omyjeme pod tekoucí vodou. |
4 | Do hrnce nalijeme 1,5 litru vody, přidáme lžíci soli a vodu přivedeme k varu. Malé i střední krevetky budeme vařit asi 3 - 4 minuty. Vyloupané krevetky budou masitě bílé a neprůhledné. Jednu rozkrojíme a zkontrolujeme, zda jsou uvařené. Vyjmeme je sítem, necháme okapat a odložíme do mísy. |
5 | Šalotku pokrájíme nadrobno, očištěné a omyté žampióny nakrájíme na tenké plátky. Tvrdý sýr nastrouháme na jemno. Ve druhé pánvi rozehřejeme máslo s olejem, na něm zpěníme šalotku, žampióny a osmažíme je do zlatova. Poté poprášíme moukou, promícháme a ještě krátce osmažíme. Postupně (za stálého míchání) přiléváme plnotučné mléko, pomalu vaříme asi 10 minut. Dochutíme solí, pepřem, lžicí Sherry brandy, poté přidáme krevetky a krátce prohřejeme. Náplň rozdělíme na palačinky. Svineme je a poskládáme do zapékací mísy, kterou jsme vytřeli dvěma lžícemi másla. Pokapeme rozpuštěným máslem (2 lžíce), posypeme sýrem a dáme do předehřáté trouby zapéct. Pečeme přibližně 15 - 20 minut při 220°C. Palačinky podáváme teplé. |
Poznámka
Nejlepší přílohou k plněným palačinkám je rajčatový nebo okurkový salát.