Brioškový chléb z Martiniku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 206 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brioškový chléb z Martiniku
Celkový čas: | 206 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 6 minut |
Doba vaření: | 200 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 57218 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
25 g | Chlebový kvásek |
50 g | Cukr třtinový |
60 g | Kakao - prášek |
40 g | Mandlová pasta |
50 g | Máslo čerstvé |
400 ml | Mléko plnotučné |
650 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 g | Sůl |
4 ml | Tresť vanilková |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 98,5mg |
Draslík | 210,4mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 426,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Kakao - prášek, Sůl, Tresť vanilková, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandlová pasta, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Chlebový kvásek nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Brioškový chléb z Martiniku postup přípravy receptu:
1 | V míse ušleháme vejce do pěny, zalijeme mlékem, přidáme rozměklé máslo, třtinový cukr, hladkou mouku, kakaový prášek, sůl, mandlovou pastu a vanilkovou tresť. |
2 | Vmícháme kvásek, přendáme do nádoby domácí pekárny a nastavíme program na brioškový chléb a necháme péct. |