Polévka ze štiky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka ze štiky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 5722 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
50 g | Celer bulvový |
0,5 l | Hovězí vývar základní |
50 g | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko polotučné |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kořen |
1 hrst | Petržel - nať |
20 g | Polévkové koření |
0,5 kg | Štika obecná |
1 špetka | Sůl |
100 g | Tuk |
1,5 l | Voda pitná |
100 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 101,3mg |
Draslík | 153,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Hovězí vývar základní, Muškátový oříšek, Petržel kořen, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Polévkové koření, Štika obecná, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka ze štiky postup přípravy receptu:
1 | Vařené maso z hlavy a ostatních částí nakrájíme. |
2 | V rybím vývaru uvaříme nakrájenou zeleninu. |
3 | Hotovou jíšku zalijeme vývarem z ryb, povaříme s kořením a přilijeme mléko. |
4 | Rozmixujeme, přidáme do polévky rybí maso a dochutíme. |