Recept

Rajčata zapečená s pikantní masovou náplní

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 57221

Ingredience

Příprava
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
Rajčata
2 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička zelená
1 ks Cibule
0,2 kávová lžička Garam masala
500 g Jehněčí maso
0,5 kávová lžička Koriandr mletý
5 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Pepř černý mletý
6 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 288 kcal
Kilojoule 1 205kJ
2% Sacharidy 6 g
28% Tuky 21 g
7% Sodík 135 mg
18% Bílkoviny 10 g

Rajčata zapečená s pikantní masovou náplní postup přípravy receptu:

1

Příprava: větší zapékací mísu vytřeme dvěma lžícemi másla. Troubu připravíme k předehřátí na 180°C.

2

Rajčata: šest velkých pevných rajčat dobře omyjeje, odřízneme z nich vršky tak, že na rajčatech necháme stopky. Rajčatovou dužinu vydlabeme. Cibuli i zázvor nasekáme nadrobno, česnek utřeme, jehněčí maso umeleme. Na rozehřátém oleji orestujeme do zlatova nasekanou cibuli. K orestované cibuli přidáme kousky zázvoru, směs okořeníme utřeným česnekem, solí,pepřem, koriandrem a kořením garam masala. Kořeněnou směs zahřejeme za stálého promíchávání, poté do ní přidáme namleté maso a restujeme, dokud maso nezhnědne. Nakonec vmícháme do masové náplně pokrájenou chilli papričku bez semen a ještě několik minut mícháme, aby se masová směs prohřála. Směsí naplníme vnitřky rajčat, přiklopíme odříznutými vršky rajčat se stopkami, urovnáme do připravené zapékací mísy a pečeme asi 20 minut v předehřáté troubě. Pečená rajčata servírujeme teplá, jako hlavní chod.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept