Rajčata zapečená s pikantní masovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčata zapečená s pikantní masovou náplní
Rajčata zapečená s pikantní masovou náplní
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 57221 |
Ingredience
Příprava | |
---|---|
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Rajčata | |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička zelená |
1 ks | Cibule |
0,2 kávová lžička | Garam masala |
500 g | Jehněčí maso |
0,5 kávová lžička | Koriandr mletý |
5 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
6 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 74,7mg |
Draslík | 233,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 799,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Koriandr mletý, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Chilli paprička zelená, Garam masala, Jehněčí maso, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčata zapečená s pikantní masovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Příprava: větší zapékací mísu vytřeme dvěma lžícemi másla. Troubu připravíme k předehřátí na 180°C. |
2 | Rajčata: šest velkých pevných rajčat dobře omyjeje, odřízneme z nich vršky tak, že na rajčatech necháme stopky. Rajčatovou dužinu vydlabeme. Cibuli i zázvor nasekáme nadrobno, česnek utřeme, jehněčí maso umeleme. Na rozehřátém oleji orestujeme do zlatova nasekanou cibuli. K orestované cibuli přidáme kousky zázvoru, směs okořeníme utřeným česnekem, solí,pepřem, koriandrem a kořením garam masala. Kořeněnou směs zahřejeme za stálého promíchávání, poté do ní přidáme namleté maso a restujeme, dokud maso nezhnědne. Nakonec vmícháme do masové náplně pokrájenou chilli papričku bez semen a ještě několik minut mícháme, aby se masová směs prohřála. Směsí naplníme vnitřky rajčat, přiklopíme odříznutými vršky rajčat se stopkami, urovnáme do připravené zapékací mísy a pečeme asi 20 minut v předehřáté troubě. Pečená rajčata servírujeme teplá, jako hlavní chod. |
Poznámka
Servírujeme teplé.