Recept

Svítek k rybám po švédsku

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 57222

Ingredience

Těsto
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
2 špetka Kypřicí prášek do pečiva
4,5 dl Mléko plnotučné
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 špetka Pepř bílý
3 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
Na pečení
2 polévková lžíce Mouka polohrubá
3 polévková lžíce Olej slunečnicový

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 166 kcal
Kilojoule 695kJ
2% Sacharidy 8 g
13% Tuky 10 g
13% Sodík 257 mg
20% Bílkoviny 11 g

Svítek k rybám po švédsku postup přípravy receptu:

1

Do mísy dáme mouku, prášek do pečiva, mléko, vejce, sůl, pepř a vše rozšleháme ručním šlehačem do hladka, těsto musí být bez hrudek. Omyjeme a drobně pokrájíme čerstvý kopr, který přimícháme do těsta, necháme cca 30 minut odpočinout.

2

Zapékací misku vytřeme olejem a vysypeme moukou. Vlijeme těsto a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 180°C - 190°C přibližně 20 minut (do zlatova). Upečený svítek krájíme na porce a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Svítek jako přílohu podáváme k dušeným rybám, omáčkám s houbami, dušenému špenátu apod. Pokud do těsta nepřidáme bylinky, můžeme svítek podávat i s pikantním kompotem (brusinkovým, ananasovým) nebo s čerstvým zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept