Lotyšský mléčný chléb - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 195 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lotyšský mléčný chléb
Celkový čas: | 195 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 190 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 57224 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
10 g | Droždí sušené |
20 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko plnotučné |
300 g | Mouka chlebová |
100 g | Mouka žitná celozrnná |
20 ml | Sirup malinový |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 9,8mg |
Draslík | 222,6mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 2,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 316,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí sušené, Mouka chlebová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka žitná celozrnná, Sirup malinový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lotyšský mléčný chléb postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nalijeme mléko, rozpuštěné máslo a ovocný sirup, přidáme chlebovou i žitnou mouku, sůl, promícháme. Přisypeme sušené droždí a přendáme do nádoby domácí pekárny. Nastavíme program na základní chléb a necháme péct. |