Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 57228
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

60 ml Brandy
100 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
13 g Kypřicí prášek do pečiva
130 g Máslo čerstvé
130 g Mouka polohrubá
130 g Ořechy vlašské
2 ks Vejce slepičí
Na vymazání plechu
60 g Máslo čerstvé
50 g Mouka pšeničná hrubá
Na pyré
120 g Cukr krupice
600 g Kaštany jedlé
2,5 dl Mléko polotučné
1 ks Vanilkový lusk
Na ozdobení
50 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
80 g Mandle plátky
100 g Poleva čokoládová
300 g Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 355 kcal
Kilojoule 1 483kJ
12% Sacharidy 42 g
25% Tuky 19 g
1% Sodík 19 mg
9% Bílkoviny 5 g

Maďarské řezy postup přípravy receptu:

1

Máslo necháme změknout při pokojové teplotě. Nakrájíme ho do misky, přisypeme moučkový i vanilkovým cukr, utřeme do pěny. Za stálého míchání přidáváme vejce, smíchanou prosátou mouku s kypřícím práškem a pomletými ořechy. Vše zlehka promícháme, nakonec vmícháme brandy. Pekáček vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou, vlijeme do něj připravené těsto a vložíme do předehřáté trouby.

2

Pečeme při 175 stupních cca 35 - 40 minut. Upečený korpus necháme mírně vychladnout v pekáči, poté ho vyklopíme a necháme vychladnout úplně.

3

Ostrým nožem naříznuté kaštany rozložíme na suchý plech, vložíme do trouby a pečeme 15 minut. Po vytažení z trouby je ještě teplé oloupeme. Do kastrůlku vlijeme mléko, vložíme vanilkový lusk, cukr, nakonec přidáme teplé kaštany. Povaříme do změknutí kaštanů (přibližně 15 minut). Stáhneme z ohně, vyndáme vanilkový lusk a ještě teplou hmotu rozmixujeme na hladké pyré, poté jí potřeme povrch korpusu.

4

Smetanu vyšleháme s vanilkovým a krupicovým cukrem na tuhou šlehačku, kterou rozetřeme na kaštanové pyré. Nakonec posypeme mandlovými lupínky a krájíme na úhledné řezy.

5

Podle porcí řezy rozdělíme na jednotlivé dezertní talířky. Každou porci ozdobíme čokoládovou polevou.

Poznámka

Servírujeme studené. Řezy udržujeme v lednici, podáváme jako moučník.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept