Perník s kandovanou citronovou kůrou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 185 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Perník s kandovanou citronovou kůrou
Celkový čas: | 185 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 57230 |
Kategorie: | Perníky |
Ingredience
130 g | Cukr krupice |
5 g | Droždí sušené |
1 g | Hřebíček |
100 g | Kandovaná citronová kůra |
100 g | Mouka pohanková |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 g | Muškátový oříšek |
1 g | Pepř bílý |
1 g | Skořice mletá |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 17,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí sušené, Hřebíček, Muškátový oříšek, Pepř bílý, Skořice mletá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kandovaná citronová kůra, Mouka pohanková, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Perník s kandovanou citronovou kůrou postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme rozpuštěné máslo s medem, zalijeme mlékem, přidáme cukr, sůl, kandovanou citronovou kůru, mleté koření, hladkou a pohankovou mouku. Promícháme, přisypeme sušené droždí, přendáme do nádoby domácí pekárny, nastavíme program na sladký chléb a necháme péct. |