Recept

Sýrová omáčka s vejci, párky a bylinkami

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 57231
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

2 polévková lžíce Petržel - nať
8 plátek Veka
Vařená vejce
6 ks Vejce slepičí
7 dl Voda pitná
Omáčka
50 g Máslo čerstvé
4 dl Mléko plnotučné
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 špetka Pepř bílý
3 špetka Sůl
100 g Sýr Eidam cihla 45%
Opečené párky
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
4 ks Párky Frankfurtské

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 607 kcal
Kilojoule 2 538kJ
6% Sacharidy 23 g
60% Tuky 45 g
27% Sodík 545 mg
50% Bílkoviny 28 g

Sýrová omáčka s vejci, párky a bylinkami postup přípravy receptu:

1

V 7 dl vody uvaříme vejce natvrdo. Vaříme 9 - 10 minut, poté je zchladíme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Omytou petrželovou nať pokrájíme nadrobno. Tvrdý sýr strouháme nahrubo nebo jej pokrájíme na kostičky. Párky rozpůlíme, nožem uděláme napříč několik řezů. Veku krájíme na 1,5 cm silné plátky.

2

V pánvi rozehřejeme máslo, přimícháme mouku a usmažíme světlou jíšku. Postupně (za stálého šlehání) přiléváme mléko, šleháme až do doby, kdy již nejsou ve hmotě žádné hrudky, jíšku pomalu vaříme asi 10 minut. V kastrolku se silným dnem rozpustíme pokrájený sýr, poté přimícháme bešamelovou omáčku, promícháme, dochutíme solí, pepřem, přidáme vejce a ještě prohřejeme.

3

Než se uvaří bešamelová omáčka, ve druhé pánvi na rozpáleném oleji opečeme nakrájené párky z každé strany do zlatova, plátky veky opečeme v toustovači.

4

Sýrovou omáčku s vejci nalijeme do talířů, posypeme petrželkou, obložíme pečenými párky a podáváme s opečenými plátky veky.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept