Zeleninová pasta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová pasta
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 57235 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
250 g | Lilek |
200 ml | Olej olivový extra panenský |
500 g | Paprika červená |
2 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
500 g | Rajčata |
10 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 538,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 131,1mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Lilek, Paprika červená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová pasta postup přípravy receptu:
1 | Papriky, rajčata a lilky rozložíme na suchý plech, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme zhruba 15 minut. Zeleninu vyjmeme, oloupeme, odstraníme jádřince a semínka, zbytek rozmixujeme. Pastu přendáme do misky, přidáme prolisovaný česnek, panenský olej, sůl, pepř a důkladně promícháme. Do vychladlé pasty přimícháme na jemno posekanou petrželku a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené. Podáváme jako pomazánku na chleba nebo jako přílohu k pečeným rybám.