Recept

Zapečený zeleninový mix se sýrem

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 57236

Ingredience

200 g Brokolice
1 kávová lžička Citronová šťáva
250 g Hrášek mražený
300 g Květák
500 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Petržel - nať
4 ks Rajčata
100 g Sýr Čedar
2 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
Omáčka
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 špetka Pepř bílý
2,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
2 dl Vývar zeleninový
Na vytření pekáčku
50 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

126% Kalorie 2,494 kcal
Kilojoule 10 435kJ
11% Sacharidy 41 g
339% Tuky 254 g
47% Sodík 948 mg
42% Bílkoviny 23 g

Zapečený zeleninový mix se sýrem postup přípravy receptu:

1

Očistíme a omyjeme zeleninu: květák, brokolici, mrkev i rajčata. Květák s brokolicí a mrkví uvaříme do poloměkka ve 2 litrech mírně osolené vody, do které jsme přidali lžičku citrónové šťávy. Vaříme 8 - 10 minut, poté květák i brokolici rozebereme na růžičky, mrkev a rajčata pokrájíme na plátky. Zmrazený zelený hrášek promyjeme v sítu pod tekoucí vodou. Tvrdý sýr jemně nastrouháme.

2

V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Za stálého míchání přidáme zeleninový vývar, smetanu a omáčku pomalu vaříme asi 10 minut. Poté odstavíme z plotny, dochutíme solí, pepřem a šleháme do doby, než omáčka trochu vychladne. Přidáme žloutky a zašleháme je. Petrželovou nať omyjeme, drobně pokrájíme.

3

Pekáček vytřeme máslem, vložíme do něj všechnu promíchanou zeleninu, plátky rajčat klademe až navrch. Pokapeme rozehřátým máslem (60 g) a zalijeme bešamelovou omáčkou. Posypeme petrželkou, sýrem a dáme do předem vyhřáté trouby zapéct. Pečeme při 220°C přibližně 35 minut do zlatova.

Poznámka

Servírujeme teplé. Jako přílohu podáváme nejčastěji vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept