Jednoduchý recept

Pstruh vařený ve vinné směsi

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 57237
Kategorie: Maso

Ingredience

4 ks Bobkový list
1 ks Bylinky čerstvé - svazek
120 g Cibule
30 g Citronová kůra
80 g Máslo čerstvé
80 g Mrkev kořen
250 ml Ocet vinný
3 g Pepř černý celý
30 g Petržel - nať
1200 g Pstruh
8 g Sůl
25 g Tymián čerstvý
350 ml Víno bílé
150 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 715 kcal
Kilojoule 2 993kJ
3% Sacharidy 12 g
110% Tuky 83 g
48% Sodík 960 mg
115% Bílkoviny 64 g

Pstruh vařený ve vinné směsi postup přípravy receptu:

1

Vykuchané a očištěné psruhy vložíme do mísy, přelijeme teplým vinným octem a necháme 20 minut uležet. Pstruhy vyjmeme, necháme okapat. Mrkev nastrouháme, citronovou kůru nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, bylinky posekáme na jemno.

2

Do pánve nalijeme víno, vodu, přidáme mrkev, kůru, cibuli, bylinky, celý pepř, sůl, bobkové listy a provaříme. Přiložíme pstruhy a povaříme ještě zvolna 15 minut. Ryby vyjmeme, upravíme na mísu, tekutinu vyvaříme o dvě třetiny, přidáme máslo, rozpustíme a přelijeme pstruhy na míse.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept