Pstruh vařený ve vinné směsi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh vařený ve vinné směsi
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57237 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Bobkový list |
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
120 g | Cibule |
30 g | Citronová kůra |
80 g | Máslo čerstvé |
80 g | Mrkev kořen |
250 ml | Ocet vinný |
3 g | Pepř černý celý |
30 g | Petržel - nať |
1200 g | Pstruh |
8 g | Sůl |
25 g | Tymián čerstvý |
350 ml | Víno bílé |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 198,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citronová kůra, Ocet vinný, Pepř černý celý, Pstruh, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruh vařený ve vinné směsi postup přípravy receptu:
1 | Vykuchané a očištěné psruhy vložíme do mísy, přelijeme teplým vinným octem a necháme 20 minut uležet. Pstruhy vyjmeme, necháme okapat. Mrkev nastrouháme, citronovou kůru nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, bylinky posekáme na jemno. |
2 | Do pánve nalijeme víno, vodu, přidáme mrkev, kůru, cibuli, bylinky, celý pepř, sůl, bobkové listy a provaříme. Přiložíme pstruhy a povaříme ještě zvolna 15 minut. Ryby vyjmeme, upravíme na mísu, tekutinu vyvaříme o dvě třetiny, přidáme máslo, rozpustíme a přelijeme pstruhy na míse. |
Poznámka
Servírujeme teplé.