Jednoduchý recept

Halibut smažený s cibulovou omáčkou

  • Belgie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 57239
Kategorie: Maso

Ingredience

200 g Cibule červená
10 ml Citronová šťáva
15 g Cukr krupice
800 g Halibut atlantický
25 ml Ocet vinný červený
40 g Olej olivový
80 g Pažitka
1 g Pepř černý mletý
200 g Šalotka
5 g Solamyl
10 g Sůl
250 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 402 kcal
Kilojoule 1 681kJ
6% Sacharidy 22 g
19% Tuky 14 g
64% Sodík 1 g
82% Bílkoviny 46 g

Halibut smažený s cibulovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Cibuli i šalotku oloupeme, pokrájíme nadrobno, pažitku sekáme na jemno, filety z halibuta osolíme a opepříme.

2

V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme rybí filety a osmažíme z obou stran do zlatova. Ryby vyjmeme, do výpeku vsypeme cibuli se šalotkou, orestujeme, zakápneme citronovou šťávou, octem, zalijeme vývarem, přisypeme cukr, podle chuti sůl a pepř, povaříme pár minut, až cibule se šalotkou změknou. V trošce vývaru rozmícháme Solamyl a omáčku zahustíme. Krátce provaříme a odstavíme.

3

Porce ryby upravíme na talíře, přelijeme omáčkou, posypeme pažitkou a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept