Voňavý chléb se sušeným ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 200 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Voňavý chléb se sušeným ovocem
Celkový čas: | 200 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 190 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 57240 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
20 g | Ananas |
60 g | Cukr krupice |
10 g | Droždí sušené |
20 g | Hrozinky |
20 g | Kandovaná pomerančová kůra |
10 g | Lipový květ |
30 g | Máslo čerstvé |
10 g | Máta |
10 g | Meduňka |
20 g | Meruňky sušené |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 g | Sůl |
20 g | Švestky sušené |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 7,2mg |
Draslík | 111,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 144,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ananas, Cukr krupice, Droždí sušené, Máta, Meruňky sušené, Sůl, Švestky sušené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrozinky, Kandovaná pomerančová kůra, Máslo čerstvé, Meduňka, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Lipový květ nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Voňavý chléb se sušeným ovocem postup přípravy receptu:
1 | Z uvedeného množství vody svaříme bylinkový čaj, scedíme a necháme vychladnout. Nalijeme do mísy, přidáme rozpuštěné máslo, cukr, sůl a hladkou mouku. Promícháme, přisypeme sušené droždí a přendáme do nádoby domácí pekárny. |
2 | Nastavíme program na základní chléb, po zaznění signálu přidáme na kousky nakrájené sušené ovoce a necháme péct. |