Jednoduchý recept

Vařená zelenina s jogurtovou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 57241

Ingredience

220 g Brokolice
5 g Chilli koření mleté
230 g Chřest zelený
140 g Cibule červená
10 ml Citronová šťáva
150 g Jogurt bílý
220 g Květák
15 g Olej olivový extra panenský
20 g Omáčka Tahini
80 g Pažitka
1 g Pepř černý mletý
8 g Sůl
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 165 kcal
Kilojoule 692kJ
6% Sacharidy 20 g
10% Tuky 8 g
42% Sodík 845 mg
14% Bílkoviny 8 g

Vařená zelenina s jogurtovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Brokolici s květákem rozřežeme na větší růžičky, chřest očistíme, nakrájíme na větší špalíčky, cibuli pokrájíme na čtvrtky, pažitku rozsekáme na jemno. Zeleninu vložíme do sítka, zavěsíme nad vroucí vodu, pokapeme citronovou šťávou, zakryjeme pokličkou a vaříme v páře do měkka. Zeleninu by měla být měkká, ale stále křupavá.

2

V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme prolisovaný česnek, orestujeme, osolíme, opepříme, přidáme chilli koření, tahini omáčku, promícháme. Nakonec přilijeme jogurt, prohřejeme a odstavíme.

3

Zeleninu upravíme na talíře, doplníme jogurtovou omáčkou a posypeme pažitkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept