Jablečný koláč s javorovým sirupem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečný koláč s javorovým sirupem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 57247 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
90 g | Hera |
800 g | Jablka |
90 g | Máslo čerstvé |
350 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g | Sirup javorový |
10 g | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
80 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 13,5mg |
Draslík | 163,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Sirup javorový, Skořice mletá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hera, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečný koláč s javorovým sirupem postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme, rozkrojíme, vyřízneme jádřince a dužinu nakrájíme na plátky. Vložíme do misky, posypeme skořicí, polijeme javorovým sirupem, promícháme a necháme zatím stranou. |
2 | Do mísy vsypeme mouku, sůl, přidáme máslo, Heru, přilijeme vodu a vypracujeme hladké těsto. Plech potáhneme papírem na pečení, z těsta vyválíme plát, položíme na plech, poklademe ochucenými jabky, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 25 minut. |
Poznámka
Koláč podáváme již vychladlý.