Kuřecí prsa s ginem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsa s ginem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 57249 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
330 ml | Džus limetkový |
30 ml | Gin |
800 g | Kuřecí prsa |
30 g | Máslo čerstvé |
1 g | Pepř černý mletý |
40 g | Protlak rajčatový sterilovaný |
50 ml | Rajčatová šťáva |
10 g | Sůl |
15 ml | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 137,0mg |
Draslík | 913,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 175,6mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Džus limetkový, Gin, Protlak rajčatový sterilovaný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Rajčatová šťáva, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsa s ginem postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Do misky vlijeme limetkový džus, gin, rajčatový protlak, rajčatovou šťávu, přidáme prolisovaný česnek, worcester a promícháme. Do této marinády vložíme kuřecí prsa, necháme marinovat 3 hodiny. |
2 | Zapékací misku vymažeme máslem, přiložíme marinovaná prsa, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé.