Jednoduchý recept

Vánoční srdíčka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 57252

Ingredience

150 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
450 g Mouka pšeničná hladká T 650
250 g Máslo čerstvé
40 g Pudinkový prášek - vanilkový
2 polévková lžíce Rum
3 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 458 kcal
Kilojoule 1 916kJ
15% Sacharidy 54 g
32% Tuky 24 g
2% Sodík 35 mg
12% Bílkoviny 7 g

Vánoční srdíčka postup přípravy receptu:

1

Změklé máslo (nakrájené na kousky) dáme do misky, přisypeme prosátou mouku, moučkový cukr, vanilkový cukr, pudinkový prášek, žloutky a nakonec přilijeme rum. Ze všech surovin vypracujeme tuhé a lesklé těsto, zabalíme do potravinářské fólie a vložíme odležet do lednice nejméně na 30 minut.

2

Pracovní desku posypeme moukou, přeložíme na ní těsto a rozválíme na velký plát o síle 5 mm. Z těsta tvarujeme vykrajovací formičkou srdíčka, která skládáme vedle sebe na suchý plech. Pečeme v předehřáté troubě 20 minut, při 180 stupních.

3

Upečená srdíčka necháme mírně vychladnout na plechu. Poté je sebereme a necháme volně vychladnout. Naskládáme do dózy, uzavřeme a necháme alespoň týden odpočívat.

Poznámka

Servírujeme studené. Vhodné vánoční cukroví. Před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept