Zelná polévka se slaninou a bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelná polévka se slaninou a bramborami
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 57253 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
300 g | Brambory |
200 g | Cibule |
1200 ml | Hovězí vývar základní |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g | Olej slunečnicový |
1 g | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
8 g | Sůl |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 630,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 10,3mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,5mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Hovězí vývar základní, Olej slunečnicový, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelná polévka se slaninou a bramborami postup přípravy receptu:
1 | Kysané zelí scedíme a trochu pokrájíme. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, brambory oloupeme a rozkrájíme na plátky, slaninu na kostičky. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme slaninu, rozškvaříme. Vsypeme cibuli, zelí a smažíme, až začne cibule zlátnout. Zaprášíme moukou, promícháme s tukem. Zalijeme vývarem, podle chuti osolíme, opepříme a vaříme asi půl hodiny. |
3 | Po 15 minutách přidáme brambory a dovaříme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.