Bílá omáčka s kapary a pažitkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bílá omáčka s kapary a pažitkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 57256 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
25 g | Cibule |
25 ml | Citronová šťáva |
8 g | Cukr krupice |
50 g | Kapary |
60 g | Máslo čerstvé |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g | Pažitka |
1 g | Pepř bílý |
5 g | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
150 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 37,5mg |
Draslík | 99,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Pažitka, Pepř bílý, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bílá omáčka s kapary a pažitkou postup přípravy receptu:
1 | V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku, nadrobno pokrájenou cibuli, osmahneme, zalijeme vodou, metlou rozšleháme, osolíme, opepříme mletým bílým pepřem a půl hodiny povaříme, až omáčka ztratí moučnou příchuť. Zakápneme citronovou šťávou, přidáme trochu cukru, přimícháme zakysanou smetanu, kapary a dovaříme. Mimo oheň přimícháme posekanou pažitku. |
2 | Omáčka je vhodná k pečeným rybám. |
Poznámka
Servírujeme teplé.