Krémová polévka s topinambury - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krémová polévka s topinambury
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 57257 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
25 ml | Citronová šťáva |
60 g | Koriandr čerstvý |
50 g | Máslo čerstvé |
80 g | Mrkev kořen |
1 g | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
5 g | Sůl |
600 g | Topinambury |
100 ml | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 40,0mg |
Draslík | 143,0mg |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Koriandr čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková), Topinambury, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krémová polévka s topinambury postup přípravy receptu:
1 | Cibuli pokrájíme nadrobno, mrkev nastrouháme nahrubo, česnek prolisujeme, topinambury oloupeme, pokrájíme na kostky, lístky koriandru nasekáme. |
2 | V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, zpěníme, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme topinambury, česnek a vaříme do měkka. Polévku rozmixujeme do krémova. Přilijeme smetanu, přisypeme mrkev, zakápneme citronovou šťávou, povaříme pár minut a odstavíme. |
3 | Každou porci posypeme koriandrem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.