Zapečené uzenina s hříbky a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené uzenina s hříbky a sýrem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 57260 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
220 g | Hříbky čerstvé |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
350 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
80 g | Sýr Eidam cihla 30% |
6 ks | Špekáčky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 24,0mg |
Draslík | 544,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hříbky čerstvé, Kmín drcený, Olej slunečnicový, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 30%, Špekáčky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené uzenina s hříbky a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Očistíme a omyjeme cibule, hříbky, rajčata. Vše pokrájíme na plátky. Silnější párky (nepo špekáčky) rozkrájíme na kolečka o síle asi 7 mm. V pánvi rozpálíme 2 lžíce másla s olejem, cibuli zpěníme. Přidáme hříbky, krátce orestujeme. Poté houby osolíme, posypeme drceným kmínem a opepříme. Zapékací mísu vytřeme máslem (2 lžíce), na dno poklademe plátky uzeniny. Na ně rozložíme houby s cibuli i omastkem, nakonec plátky rajčat, mírně osolíme a ochutíme pepřem. Vše posypeme strouhaným sýrem a dáme do vyhřáté trouby na 220°C. Pečeme přibližně 20 minut. Uzeninu s hříbky podáváme teplé. |
Poznámka
Nejvhodnější přílohou jsou pečené brambory nebo čerstvý tmavý chléb.