Jednoduchý recept

Strouhaný ořechový koláč

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 57261

Ingredience

Na těsto
1 polévková lžíce Citronová kůra
180 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
250 g Hera
13 g Kypřicí prášek do pečiva
500 g Mouka polohrubá
4 ks Vaječný žloutek slepičí
Na vymazání plechu
60 g Hera
40 g Mouka pšeničná hrubá
Na náplň
6 ml Citronová šťáva
70 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
600 g Jablka
70 g Ořechy vlašské
2 kávová lžička Skořice mletá
Na sníh
20 ml Citronová šťáva
20 g Cukr vanilka
4 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 268 kcal
Kilojoule 1 122kJ
9% Sacharidy 34 g
18% Tuky 13 g
1% Sodík 25 mg
8% Bílkoviny 5 g

Strouhaný ořechový koláč postup přípravy receptu:

1

Mouku, kypřící prášek a cukr prosejeme do misky, přisypeme vanilkový cukr. Přidáme na kousky pokrájenou Heru, žloutky, jemně nastrouhanou citrónovou kůru. Ze surovin vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dva díly. Jeden vložíme do lednice na 30 minut, druhý díl zabalíme do potravinářské fólie a vložíme na 50 minut do mrazáku. Plech vymažeme Herou, vysypeme hrubou moukou a položíme na něj rozválené těsto z lednice.

2

Oloupaná, na hrubém struhadle nastrouhaná jablka dáme do misky, pokapeme je citrónovou šťávou, přisypeme krupicový i vanilkový cukr, skořicí a nakonec hrubě posekané ořechy. Suroviny dobře promícháme a rozložíme na povrch těsta.

3

Z bílků a krupicového i vanilkového cukru s přidáním citrónové šťávy vyšleháme tuhý sníh. Poté narovnáme sníh na ořechovou náplň, nakonec na koláč hrubým struhadlem nastrouháme těsto z mrazáku.

4

Naplněný plech vložíme do nahřáté trouby. Při 180 stupních pečeme 45 - 50 minut. Upečený koláč necháme vychladnout na plechu. Krájíme na úhledné čtverce nebo obdélníky, podáváme na jednotlivých dezertních talířcích.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept