Recept

Rajčata s pórkem zapékané v bešamelu

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 57263
Kategorie: Zelenina

Ingredience

3 špetka Cukr krupice
50 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř bílý
700 g Pórek
500 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
Omáčka
50 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 špetka Pepř bílý
2 dl Smetana 12% (konzumní)
3 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
Na vytření pekáčku
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
Rajčata s pórkem zapékané v bešamelu
2 polévková lžíce Petržel - nať

Nutriční hodnoty jedné porce

116% Kalorie 2,297 kcal
Kilojoule 9 610kJ
10% Sacharidy 35 g
320% Tuky 240 g
23% Sodík 451 mg
19% Bílkoviny 11 g

Rajčata s pórkem zapékané v bešamelu postup přípravy receptu:

1

Očištěný omytý pór a rajčata pokrájíme na plátky. Omyjeme petrželovou nať a drobně ji pokrájíme.

2

V pánvi si na rozpuštěném másle (50 g) a oleji zpěníme pórek, mírně osolíme, poté pánev zakryjeme a pórek dusíme přibližně 5-7 minut.

3

V rendlíku si rozehřejeme máslo, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Přilijeme k ní mléko se smetanou a pomalu, za častého promíchání, uvaříme bešamelovou omáčku. Ochutíme ji solí a pepřem a odstavíme z plotny. Po chvilce zašleháme vajíčka.

4

Zapékací mísu vytřeme maslem (50 g), na dno dáme podušený pórek, který pokryjeme rajčaty. Mírně je osolíme, opepříme a posypeme 2-3 špetkami cukru a posypeme petrželkou. Vše zalijeme bešamelovou omáčkou. Mísu dáme do předehřáté trouby na 220°C a pečeme přibližně 20-35 minut.

5

Pórek s rajčaty podáváme samostatně nebo jako přílohu.

Poznámka

K zelenině můžeme podávat vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept