Zapékaná cibule s mletým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaná cibule s mletým masem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 57273 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Cibule |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 dl | Masový vývar |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
Mleté maso | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
50 g | Cibule |
160 g | Hovězí maso mleté |
1 kávová lžička | Majoránka |
0,5 dl | Mléko plnotučné |
3 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 dl | Smetana 12% (konzumní) |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
160 g | Vepřové maso mleté |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 133,2mg |
Draslík | 448,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 92,7mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,3mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 103,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej slunečnicový, Česnek, Cibule, Hovězí maso mleté, Majoránka, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Masový vývar, Mléko plnotučné, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékaná cibule s mletým masem postup přípravy receptu:
1 | 350 g cibule oloupeme a pokrájíme na plátky. Z toho jednu menší cibuli (asi 50 g) pokrájíme nadrobno. |
2 | Do jedné misky nasypeme strouhanku a zalijeme ji mlékem a smetanou. |
3 | Do druhé misky dáme mleté vepřové a mladé hovězí maso. Uděláme do něj důlek, do kterého dáme vejce, sůl, pepř, prolisovaný česnek, nadrobno pokrájenou cibuli, namočenou strouhanku, majoránku a maso důkladně promícháme. |
4 | V pánvi na rozpuštěném másle a oleji zpěníme cibuli, poté ji osmažíme dozlatova. 1/2 cibule vložíme i s omastkem do pekáčku. Na cibuli položíme mleté maso, zakryjeme 2/2 cibule. Vše polijeme vývarem a cibuli s masem propícháme vidličkou, aby se vývar dostal až na dno. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C přibližně 40-45 minut dozlatova. Prvních 20 minut pečeme v zakrytém pekáčku. Poté poklici odložíme a pečeme dozlatova. |
5 | Maso s cibulí rozdělíme na talíře a hned podáváme. |
Poznámka
Maso s cibulí podáváme s pečenými nabo vařenými bramborami.