Recept

Zapékaná cibule s mletým masem

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 57273
Kategorie: Maso

Ingredience

300 g Cibule
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 dl Masový vývar
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
Mleté maso
1 stroužek Česnek
50 g Cibule
160 g Hovězí maso mleté
1 kávová lžička Majoránka
0,5 dl Mléko plnotučné
3 špetka Pepř černý mletý
0,5 dl Smetana 12% (konzumní)
4 polévková lžíce Strouhanka
1,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
160 g Vepřové maso mleté

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 374 kcal
Kilojoule 1 565kJ
4% Sacharidy 15 g
35% Tuky 26 g
30% Sodík 590 mg
36% Bílkoviny 20 g

Zapékaná cibule s mletým masem postup přípravy receptu:

1

350 g cibule oloupeme a pokrájíme na plátky. Z toho jednu menší cibuli (asi 50 g) pokrájíme nadrobno.

2

Do jedné misky nasypeme strouhanku a zalijeme ji mlékem a smetanou.

3

Do druhé misky dáme mleté vepřové a mladé hovězí maso. Uděláme do něj důlek, do kterého dáme vejce, sůl, pepř, prolisovaný česnek, nadrobno pokrájenou cibuli, namočenou strouhanku, majoránku a maso důkladně promícháme.

4

V pánvi na rozpuštěném másle a oleji zpěníme cibuli, poté ji osmažíme dozlatova. 1/2 cibule vložíme i s omastkem do pekáčku. Na cibuli položíme mleté maso, zakryjeme 2/2 cibule. Vše polijeme vývarem a cibuli s masem propícháme vidličkou, aby se vývar dostal až na dno. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C přibližně 40-45 minut dozlatova. Prvních 20 minut pečeme v zakrytém pekáčku. Poté poklici odložíme a pečeme dozlatova.

5

Maso s cibulí rozdělíme na talíře a hned podáváme.

Poznámka

Maso s cibulí podáváme s pečenými nabo vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept