Jednoduchý recept

Žloutková omáčka bylinková

  • Chorvatsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 18 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 57274

Ingredience

8 g Cukr moučkový
10 g Estragon
20 g Kapary
10 g Kopr čerstvý
15 ml Ocet vinný
25 ml Olej olivový extra panenský
20 g Pažitka
1 g Pepř černý mletý
8 g Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 181 kcal
Kilojoule 756kJ
2% Sacharidy 8 g
17% Tuky 13 g
40% Sodík 791 mg
10% Bílkoviny 6 g

Žloutková omáčka bylinková postup přípravy receptu:

1

Vejce uvaříme natvrdo, vyjmeme žloutky, vložíme do misky a necháme vychladnout. Rozmačkáme vidličkou, zakápneme olejem a promícháme. Přilijeme víno, ocet, přidáme cukr, sůl, pepř a důkladně promícháme. Nakonec přimícháme posekané kapary a najemno posekaný kopr, estragon a pažitku.

2

Před podáváním necháme omáčku aspoň hodinu uležet.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept