Paštikové smaženky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paštikové smaženky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 5728 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
8 dkg | Brambory |
20 dkg | Paštika játrová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Sádlo škvařené |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 262,3mg |
Draslík | 197,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Paštika játrová, Sádlo škvařené, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Paštikové smaženky postup přípravy receptu:
1 | Paštiku v misce dobře rozmícháme, přidáme nastrouhané vařené brambory, vejce, sůl, pepř a strouhanku. |
2 | Tvoříme malé, ploché placičky. Pečeme na sádle z obou stran, |
3 | dozlatova. |
Poznámka
Podáváme s vařenými brambory nebo zeleninovým salátem.