Zadělávané brambory s mrkví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zadělávané brambory s mrkví
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 57285 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
500 g | Brambory |
2 ks | Cibule |
500 g | Karotka |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 dl | Voda pitná |
Na vytření mísy | |
---|---|
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Omáčka | |
2 špetka | Kmín drcený |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 dl | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 špetka | Pepř bílý |
1 dl | Smetana 12% (konzumní) |
2 špetka | Sůl |
1 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 34,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 53,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Karotka, Sůl, Voda pitná, Kmín drcený, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Máslo čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zadělávané brambory s mrkví postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme a omyjeme brambory a mrkev. Cibuli očistíme a všechnu zeleninu pokrájíme na plátky. Zeleninu dáme do hrnce, přidáme sůl, 2 dl vody a pod poklicí ji dusíme 10 minut. Poté zeleninu scedíme a vývar zachytíme. |
2 | Omytou petrželovou nať drobně pokrájíme. V pánvi si rozehřejeme máslo, přidáme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku. Za stálého šlehání přilijeme smetanu a scezený zeleninový vývar. Omáčku vyšleháme dohladka, dochutíme ji solí, drceným kmínem a pepřem. Pomalu ji povaříme 10-14 minut do zhoustnutí. |
3 | Zapékací mísu vytřeme máslem, dáme do ni brambory s mrkví a cibulí, posypeme 1/2 petrželky a zalijeme bešamelovou omáčkou. Vidličkou zelenínu popícháme, aby se omáčka dostala až ke dnu. |
4 | Pečeme v předehřáté troubě na 220°C přibližně 25 minut dozlatova. Porce posypeme zbylou petrželkou a servírujeme. |