Recept

Zadělávané brambory s mrkví

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 57285
Kategorie: Zelenina

Ingredience

500 g Brambory
2 ks Cibule
500 g Karotka
2 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
2 dl Voda pitná
Na vytření mísy
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
Omáčka
2 špetka Kmín drcený
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 dl Mouka pšeničná hladká T 650
3 špetka Pepř bílý
1 dl Smetana 12% (konzumní)
2 špetka Sůl
1 dl Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 611 kcal
Kilojoule 2 558kJ
25% Sacharidy 91 g
29% Tuky 22 g
22% Sodík 434 mg
27% Bílkoviny 15 g

Zadělávané brambory s mrkví postup přípravy receptu:

1

Oloupeme a omyjeme brambory a mrkev. Cibuli očistíme a všechnu zeleninu pokrájíme na plátky. Zeleninu dáme do hrnce, přidáme sůl, 2 dl vody a pod poklicí ji dusíme 10 minut. Poté zeleninu scedíme a vývar zachytíme.

2

Omytou petrželovou nať drobně pokrájíme. V pánvi si rozehřejeme máslo, přidáme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku. Za stálého šlehání přilijeme smetanu a scezený zeleninový vývar. Omáčku vyšleháme dohladka, dochutíme ji solí, drceným kmínem a pepřem. Pomalu ji povaříme 10-14 minut do zhoustnutí.

3

Zapékací mísu vytřeme máslem, dáme do ni brambory s mrkví a cibulí, posypeme 1/2 petrželky a zalijeme bešamelovou omáčkou. Vidličkou zelenínu popícháme, aby se omáčka dostala až ke dnu.

4

Pečeme v předehřáté troubě na 220°C přibližně 25 minut dozlatova. Porce posypeme zbylou petrželkou a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept