Vepřová polévka čínská - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová polévka čínská
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57293 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
60 g | Bambusové výhonky konzervované |
80 g | Cibulka jarní |
25 ml | Ocet rýžový |
15 ml | Omáčka sojová světlá |
1 g | Pepř černý mletý |
60 g | Shiitake houby |
20 g | Solamyl |
5 g | Sůl |
200 g | Sýr sójový - Tofu |
125 g | Vepřová kýta |
15 ml | Víno rýžové čínské |
600 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 23,6mg |
Draslík | 422,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,1mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bambusové výhonky konzervované, Cibulka jarní, Shiitake houby, Sůl, Vepřová kýta, Víno rýžové čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet rýžový , Omáčka sojová světlá, Pepř černý mletý, Solamyl, Sýr sójový - Tofu, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová polévka čínská postup přípravy receptu:
1 | Houby nakrájíme na menší kousky, jarní cibulku nakrájíme nadrobno, vepřové maso na kostičky, tofu také na kostičky, bambusové výhonky scedíme a nakrájíme na menší kousky. |
2 | Do hrnce nalijeme vývar, přidáme houby, maso, tofu, bambusové výhonky a vaříme asi 5 minut. Přilijeme víno, ocet, sójovou omáčku a znovu povaříme 5 minut. Přimícháme cibulku, zahustíme solamylem, provaříme, podle chuti osolíme, opepříme a odstavíme. |