Jednoduchý recept

Kuřecí prsa zapečená s jarní zeleninou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 57296

Ingredience

350 g Brambory rané
150 g Cibulka jarní
30 g Estragon
125 g Fazolové lusky zelené
30 g Kerblík
600 g Kuřecí prsa
350 g Mrkev kořen
30 g Olej olivový extra panenský
40 g Pažitka
1 g Pepř černý mletý
40 g Petržel - nať
10 g Sůl
300 ml Vývar slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 402 kcal
Kilojoule 1 682kJ
11% Sacharidy 38 g
284% Tuky 213 g
71% Sodík 1 g
72% Bílkoviny 40 g

Kuřecí prsa zapečená s jarní zeleninou postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsa osolíme, opepříme, mladé fazolky očistíme, odkrojíme vlákna, oba konce, mladou mrkev nakrájíme na silnější kolečka, bílou část jarních cibulek nakrájíme také na kolečka, zelenou část posekáme.

2

V pekáčku rozehřejeme olej, přiložíme kuřecí prsa a osmahneme z obou stran. Prsa vyjmeme, do výpeku nasypeme všechnu zeleninu, krátce orestujeme a odstavíme z ohně. Na zeleninu rozložíme maso, nové brambory očistíme, rozkrojíme napůl, bylinky posekáme najemno. Brambory přidáme do pekáčku, zasypeme bylinkami, zalijeme troškou vývaru, pekáček zakryjeme, vložíme do trouby a pečeme asi 40 minut.

Poznámka

Hotový pokrm můžeme zahustit solamylem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept