Kuřecí prsa zapečená s jarní zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsa zapečená s jarní zeleninou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57296 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
350 g | Brambory rané |
150 g | Cibulka jarní |
30 g | Estragon |
125 g | Fazolové lusky zelené |
30 g | Kerblík |
600 g | Kuřecí prsa |
350 g | Mrkev kořen |
30 g | Olej olivový extra panenský |
40 g | Pažitka |
1 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
10 g | Sůl |
300 ml | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 96,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 45,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Estragon, Fazolové lusky zelené, Kerblík, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory rané, Kuřecí prsa, Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsa zapečená s jarní zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa osolíme, opepříme, mladé fazolky očistíme, odkrojíme vlákna, oba konce, mladou mrkev nakrájíme na silnější kolečka, bílou část jarních cibulek nakrájíme také na kolečka, zelenou část posekáme. |
2 | V pekáčku rozehřejeme olej, přiložíme kuřecí prsa a osmahneme z obou stran. Prsa vyjmeme, do výpeku nasypeme všechnu zeleninu, krátce orestujeme a odstavíme z ohně. Na zeleninu rozložíme maso, nové brambory očistíme, rozkrojíme napůl, bylinky posekáme najemno. Brambory přidáme do pekáčku, zasypeme bylinkami, zalijeme troškou vývaru, pekáček zakryjeme, vložíme do trouby a pečeme asi 40 minut. |
Poznámka
Hotový pokrm můžeme zahustit solamylem.